Trädfällare duktig Värmdö

Att anlita en trädfällare har många fördelar

Att fälla och vårda träd behöver inte vara så dramatiskt som det låter. Faktum är att det ofta är bra för naturen att ta hand om träden genom att beskära eller fälla dem. Många träd är nämligen sjuka eller döda, genom att vårda dessa får de en chans att växa på nytt. Trädfällare fyller helt enkelt en viktig samhällsfunktion.

Om du har ett träd i din närhet som är allvarligt skadat är det oftast bäst att fälla det eftersom det bara är en tidsfråga innan det faller och skapar allvarlig skada. Är trädet däremot enbart sjukt kan det vara bättre att beskära ett antal grenar så att nya, friska grenar får chansen att växa ut. Att ta hand om träd är helt enkelt viktigt av flera skäl.

Vi som trädfällare har givetvis helhetsbilden i åtanke när vi fäller träd. Vi vet att många träd växer sig onödigt stora och därmed blockerar sikt. Dessa kan det vara en bra idé att korta ned eller fälla för att exempelvis skapa en trivsammare trädgård. Oavsett hur dina behov ser ut kan vi hjälpa till. Vi kan även självklart ge dig råd och rekommendationer kring dina träd för att avgöra om de går att rädda eller om det bästa alternativet är att fälla dem. Tveka inte på att ta kontakt med oss idag!

Flera typer av trädfällning

Vår breda kunskap och långa erfarenhet gör att vi som trädfällare behärskar en rad typer av fällning. Vilken metod som vi använder oss av beror på var trädet är placerat någonstans. Om trädet inte riskerar att skada något i närheten är det vanligast att vi gör en traditionell markfällning, vilket är den populäraste metoden vid trädfällning.

Om trädet däremot befinner sig i ett känsligt område där det till exempel finns värdefulla material i närheten brukar vi tillämpa sektionsfällning. Detta innebär att vi tar oss upp i trädet för att sedan fälla det ”bit för bit”. Denna metod tar visserligen längre tid men fördelen är att den är mer kontrollerad.

En annan metod vi som trädfällare använder oss av är stubbfräsning. Detta passar sig för dig som vill bli av med stubbar och rötter som stör utomhusmiljön. Det kan även passa sig för att exempelvis ta bort buskar. När vi genomför stubbfräsning tar vi hjälp av en maskin som helt enkelt fräser ned stubben till flisor.

Trädfällare skicklig Värmdö

Våra kunder

För oss spelar det ingen roll om du som vänder dig till oss är privatperson, företagskund eller exempelvis representant för en skola. Vi har god vana av att vända oss till en mängd olika kunder och vara lyhörda inför deras behov. Kanske vill du få ordning på träden på skolgården? Eller så vill du undvika att ett skadat träd faller över din bil? Vi finns här, hur dina behov än ser ut!

Få en kostnadsfri offert

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Drag To Verify